Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Boerenkool Koken Met Aardappelen


Boerenkool Koken Met Aardappelen

Boerenkool koken met aardappelen: Een heerlijke winterse maaltijd

Wat is boerenkool?

Boerenkool is een bladgroente die in de wintermaanden gegeten wordt. Het is een donkergroene kool met een kruidige smaak. Boerenkool is rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine K en calcium.

Hoe kook je boerenkool?

Boerenkool kan op verschillende manieren gekookt worden. Een populaire manier is om het te koken met aardappelen. Dit is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat perfect is voor een koude winterdag.

Benodigdheden:

  • 1 kg boerenkool
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Was de boerenkool en snijd het in dunne reepjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
  4. Pel de knoflookteentjes en hak deze fijn.
  5. Verhit een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  6. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
  7. Voeg de boerenkool en aardappelen toe aan de pan en roer goed door.
  8. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  9. Zout en peper naar smaak en laat ongeveer 30 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn.

Tips:

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen aan dit gerecht, zoals wortelen, selderij of prei.
  • Serveer de boerenkool met aardappelen met een stukje roggebrood en een klodder mosterd.
  • Boerenkool is ook lekker koud te eten, dus je kunt het ook maken als lunch of snack.


Comments